Informatieve site over surfing and sup in Sri Lanka  info@surfsrilanka.nl

Surfcity guesthouse unawatuna

Surfcity Guesthouse ligt aan het beroemde strand van Unawatuna. Dit is een van de mooiste stranden in Sri Lanka. Surfcity heeft 16 ruime kamers (waarvan 7 met airco en 2 familiekamers oor 4-5 personen) met eigen badkamer en hemelbedden. Het restaurant Black&White hoort bij Surfcity en is misschien wel het beste restaurant in Unawatuna. Je kunt de beachbeds op het strand gratis gebruiken. In Unawatuna zelf kan gesurft worden op een rif, maar vlakbij is een zandstrand (Dewatta beach) waar surfles wordt gegeven voor jong en oud. De baai van Unawatuna is ideaal voor suppen, zwemmen, snorkelen en duiken. Direct voor Surfcity kan je een duiktrip boeken of je PADI halen bij Seahorse Divers. Een ritje naar de yoga bij Sri Yoga Shala of het surfstrand Dewatta duurt ongeveer 10 minuten met de Tuc-tuc. Je kunt die zelf op elk moment van de dag nemen, er rijden er genoeg rond. Reken op 2-3 euro enkele reis.


villa SOLAR HOUSE GODAUDA

Wil je nog meer privacy en luxe? Dit is een mooie villa met 7 slaapkamers (4 met airconditioning), zwembad, tuin en keuken. Er is een kok en schoonmaakster aanwezig. De villa biedt veel privacy en ligt op circa 5 minuten rijden van Talalla beach, een prachtig zandstrand met daarnaast een kleine baai met een goede longboardgolf (Hiriketiya). Hiriketiya is misschien wel het mooiste strand van Sri Lanka. Surfles nemen of een board huren kan op het strand in Hiriketiya.

Jasmine beach house Matara

Jasmine Beach House ligt direct aan een surfstrand aan de zuidkust van Sri Lanka nabij Matara. De surfspot is nog vrij onbekende beachbreak en is geschikt voor elk type surfer: op de lagere dagen goed voor beginners, op de hogere dagen ook geschikt voor de gevorderde surfer. De vier kamers zijn basic en praktisch ingericht, voorzien van eigen badkamer en ventilator. De tuin is een natuurlijke oase perfect voor meditatie, yoga, dutjes in de hangmat en 's avonds kijken naar sterrenhemel. De eigenaren Prabath en Jessica doen er alles aan om het je naar de zin te maken en organiseren zelf culturele en spirituele dagtochten en culturele tours, pelgrimstochten, surflessen, yoga- en meditatiesessies en heerlijke huisgemaakte maaltijden. Prabath shaped zelf boards en maakt instrumenten. Een echte vakman.


PANAMA FOOTPRINTS BY ARUGAM BAY


Panama Footprints is opgezet door Akila Ranaga. De farm/lodge ligt ver buiten de drukte van Arugam Bay aan de rand van het Kudumbigala Sanctuary. Footprints heeft een uncrowded surfspot voor de deur. Aklia kan je meenemen naar de surfspots verder zuidwaarts (Yala) waar je kampeert op het strand tussen de olifanten! Bij Footprints eet je wat de pot schaft (meestal vis of kreeft) en er is koud bier en goede koffie!

De missie van Akila, de founder van Panama Footprints Eco Surf farm

We want to create an organic space that does nt intrude on the natural landscape where surfers and nature lovers can come to stay. Our long-term aim is to develop Footprints land as a sustainable farm to support the kitchen for the surfers, cabana guests and campers. We want a business that is ecologically sound and build a community to share the simple life with us! We want to build a community of like-minded people who love to surf, wildlife and care about the environment.

Homestay kegalle en kandy

Wij werken samen met Nirmanie Development Foundation (NDF) uit Kegalle. Tien procent van de winst van Surfsrilanka wordt gebruikt voor projecten van NDF. Lees mee op de SUPPORT-pagina over de projecten die wij ondersteunen. Onze vriend Nimal Hewanila is de oprichter van NDF. Als je tijdens je vakantie projecten van NDF wilt bezoeken of wilt meewerken, dan kun je bij Nimal thuis verblijven in Nirmanie homestay of in een huis van een Australische vriend van Nimal in Kandy.

Het huis van Nimal ligt dicht bij het Pinnawella Elephant Orphanage in Kegalle en Bible Rock in Aranayake. Bible Rock is te beklimmen met spectaculair uitzicht. Nimal kan je ook meenemen op een hike of eco-trek, waarbij hij je vertelt over de bijzondere flora en fauna van Sri Lanka of je meeneemt naar inheemse slangenbeet genezers. Nimal neemt deel aan congressen in binnen en buitenland over biodiversiteit en weet hier veel van.