Informatieve site over surfing and sup in Sri Lanka  info@surfsrilanka.nl

Het hele jaar goede golven en nog relatief uncrowded surf

Sri Lanka kent twee seizoenen voor golfsurfen: de zuidkust van november-april, de oostkust van mei-oktober. Golfsurfen kan dus het hele jaar! Op de beachbreaks in het zuiden kan ook in het off-season gesurft worden en surfles worden genoten. Onze accommodatie Surfcity guesthouse in Unawatuna en surfschool Ahikava in Galle zijn het hele jaar door geopend. Via Surfsrilanka kan je ook een surftrip naar de oostkust boeken. Wij weten een aantal spots die nog niet op de kaart staan en vaak uncrowded zijn!

Ideale golven, warm water

De golven zijn ideaal voor de Nederlandse en Belgische surfer: niet te hoog (1 tot 2 meter), niet te snel en niet te hol. 's Ochtends is de wind vrijwel altijd aflandig, maar vaak ook in de namiddag. Ook overdag is er altijd een surfbare spot te vinden.

De watertemperatuur is gemiddeld 28 graden en fluctueert heel weinig. Daar het warme water raken je spieren niet snel vermoeid, waardoor je veel kunt surfen. 

De golfhoogte en -kwaliteit varieert per spot, maar er is voor elke surfer een goede golf te vinden.

Surfles en coaching

Voor beginners zijn er beachbreaks in Galle, Weligama, Matara en Hiriketiya. Wij werken samen met Surfschool Ahikava in Galle en een surfschool in Hiriketiya. Beide liggen op korte afstand (10 minuten met de tuc-tuc) van je verblijf. Een surfles duurt 1-1,5 uur en start om 9:00 of 16:00. Een dagje surfen op het beginnersstrand in Weligama of een van de reefbreaks met een coach is optioneel te boeken.

Voor gevorderden bevinden zich de beste spots de reefbreaks rond Ahangama, Midigama en Hikkaduwa. We organiseren hier daytrips (eventueel in combinatie met onze extra's) naar toe, of je neemt een tuktuk (max. 30 minuten rijden). Ook in Talpe zijn er een paar goede en redelijk secret spots waar nog niet zoveel crowds zijn. 

Perfect om te longboarden is Hiriketiya beach. Deze spot ligt dichtbij onze villa in Godauda.