Informatieve site over surfing and sup in Sri Lanka  info@surfsrilanka.nl

Bezoek projecten of werk mee

Surfsrilanka ondersteunt projecten van Nirmanee Development Foundation (NDF) in Kegalle. We kennen eigenaar Nimal Hewanila goed. Nimal helpt kleinschalige boeren in Sri Lanka met duurzame landbouw en trekkingen maken. De missie van NDF: "Nirmanie Development Foundation's mission is to contribute towards the sustainability of the society by empowering people with believing their wisdom and alternatives for present social and economic crisis". Nimal laat je graag zijn projecten zien. Daarnaast organiseert Nimal mooie hikes door de bergen. Je verblijft in een mooi huis net buiten Kandy of bij Nimal thuis. Jij kunt meehelpen bij een aantal projecten en/of deze bezoeken. Verder ondersteunen we lokale shaper Prabhath Abeywikrama van Battalanka surfboards en Jasmine beach house.


Battalanka Surfboards Sri Lanka

De lokale shaper Prabhath Abeywikrama (wij noemen hem Batta) maakt sinds een paar jaar surfboards in Matara, Sri Lanka. Zijn eerste board was een houten board (zie foto). Goed gelukt! Prabhath is naast shaper ook instrumentenmaker. Een echte vakman voorzover ik kan beoordelen. Het is voor hem wel lastig om de juiste materialen en gereedschappen voor het shapen te krijgen, maar nog belangrijker de juiste kennis! Mocht je goede shaping skills hebben, ga dan zeker even langs bij Batta. Bovendien kan je voor de deur van zijn guesthouse aardig surfen.


supXfloods - SUP-sponsorpaddle

Met SUP-sponsoracties in binnen en buitenland probeert Imco aandacht te creëren voor de toename van overstromingen in ontwikkelingslanden.

Op 7 en 8 december 2017 zijn we met 6 man (3 locals, 2 Nederlanders en een Engelsman) vanaf Surfcity guesthouse Unawatuna naar Weligama gesupt. Een tocht van circa 30 km. De tocht is met een drone gefilmd. Het doel van deze actie was het ondersteunen van de slachtoffers van de Aranayaka aardverschuiving, waarbij in mei 2016 drie dorpen in centraal Sri Lanka compleet zijn weggevaagd. Deze mensen wonen inmiddels in nieuwe huizen, maar hebben onvoldoende inkomsten. We zijn gaan kijken waar behoefte aan is en deze mensen helpen het leven, werk of eigen bedrijfje weer op te pakken.